Du er stemt ude af fællesskabet – Mobbebloggen 6

 In Mobning

Du er stemt ude af fællesskabet!

Vi sluses ind i samfundet via skolen. Skolen er den sidste fællesdannende kulturinstitution, vi har tilbage i Danmark. Vi skal alle igennem.

Skolen påvirker samfundet og samfundet påvirker skolen.

Indlysende bliver skolen påvirket af interesseorganisationer og politikere. Organisationer der har deres agendaer, og politikere der alt for ofte ikke ved noget som helst om skolen, andet end fra dengang de selv gik i skole.

Sådan må det nødvendigvis være lige nu.

Men vi bliver også påvirket af medierne, os alle sammen. Om vi vil det eller ej.

Vi finder det i mobbehaandbogen.dk tankevækkende, hvor mange tv-programmer der kører primetime, hvor det handler om, at stemme et andet menneske ud af fællesskabet. Dette gerne på snedig og ond vis.

Tankevækkende også hvor få programmer der egentlig handler om fællesskab, fællesskabsforståelse og det at give og løfte et fællesskab. At tage ansvar for dette.

Mange af de programmer hvor det handler om, at blive stemt ud, ses også som familieprogrammer og ungdomsprogrammer. Vi nyder i fællesskab, at se andre blive stemt ude af et fælleskab.

En tanke kunne være, om vi lærer vores børn, via disse udsendelser, at det er ok at stemme andre ud af fællesskabet. Ud af fællesskabet for egen vindings skyld.

Om de måske, de kære børn, well og os voksne, tager læringen fra programmerne med over i folkeskolen/hverdagen og stemmer klassekammerater ude via ”snedigt” spil.

For det gør man jo i disse programmer.

Hvor mange programmer mon der er på vores sendeflader, hvor det handler om, at eksludere et andet menneske for egen vindings skyld?

Hvor mange programmer eksisterer der med modsat fortegn? Altså hvor det handler om fællesskab og ansvar?

#kunfællesskabeterstærkereendmobning

#overvejdet

#considderthis

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search