Fra tid til anden kommer der her indlæg på bloggen. Når de er lagt på hjemmesiden her, offentliggøres det også på facebooksiden.

Bare sig fra

bare-sig-fra-det-er-ikke-sa-svaert

Tryk på link for artikel.

Se intro her:

Bare sig fra, det er ikke så svært!

”Tænk nu hvis de eneste i hele verden der holder af mig, er min mor og far? Tænk nu hvis mit liv slet ikke har nogen betydning?”

Vi har i øjeblikket en del mobbeofre kommende her på coach-kontoret. Desværre.

En af situationerne er desværre næsten mobning-klassik. Forstået på den måde, at alt det der sker, er det der er beskrevet i de forskellige mobbebarometre, som der er lavet i mobbehåndbogens navn.

Overskriften i denne artikel er en ordret gengivelse fra både en forælder men også en lærer, til den person der bliver mobbet. I dette tilfælde en 14 årig pige.

Udsagnet under overskriften er desværre et udsagn, vi ofte hører fra mobbeofre.

I denne sag er den aktuelle situation, at vi er på skala 7 på de forskellige barometre. (Desværre stærkt på vej til skala 8. Hvis vi når dette, skala 8, starter helt konkret psykisk og fysisk vold. Sidst i artiklen er der et lille uddrag af skala 8)

Det betyder at vi er videre fra skala 5, hvor vi i Mobbehåndbogen mener, at det øjeblik man bevæger sig videre fra skala 5 på mobbebarometrene, er der er stor mulighed for psykiske og fysiske mén, på forskellige områder.

0 Read More

Vejen tilbage er der – Mobbebloggen 7

Vi får løbende spørgsmål om en mængde forskellige sager i forhold til mobning.
I den forgangne uge var det en pige på 16, der spurgte om man kunne blive stærkere af, at blive mobbet. For hun mente selv, hun var blevet en stærkere person, efter hun var kommer ud på den anden side af mobning.
Svaret er JA, man kan blive stærkere som menneske, når man er blevet mobbet – men det sker dog for de færreste.
 
I artiklen her fra information.dk, er der også et menneske der efter hård mobning og års isolation, kom ud på “den anden side” og har fået et godt liv. Godt for ham og et lille lys for de mange som stadig går med ar fra fortidens mobberi.
 
Se artikel her:
https://www.information.dk/debat/2020/01/mobbeoffer-kom-staerkere-folkeskolens-helvede
 
 
I næste uge bliver det muligt at købe mobbebarometeret i vores mobbeshop. Forsiden af dette, er det billede der er i dette opslag.
 
Et kendt københavner handelsgymnasie har i skrivende stund bestilt flere mobbebarometer-plakater som de ønsker at sætte op rundt på gymnasiet.
De er “under construction” og forhåbentlig klar i næste uge.
 
#kunfællesskabeterstærkere
0 Read More

Du er stemt ude af fællesskabet – Mobbebloggen 6

Du er stemt ude af fællesskabet!

Vi sluses ind i samfundet via skolen. Skolen er den sidste fællesdannende kulturinstitution, vi har tilbage i Danmark. Vi skal alle igennem.

Skolen påvirker samfundet og samfundet påvirker skolen.

Indlysende bliver skolen påvirket af interesseorganisationer og politikere. Organisationer der har deres agendaer, og politikere der alt for ofte ikke ved noget som helst om skolen, andet end fra dengang de selv gik i skole.

Sådan må det nødvendigvis være lige nu.

Men vi bliver også påvirket af medierne, os alle sammen. Om vi vil det eller ej.

Vi finder det i mobbehaandbogen.dk tankevækkende, hvor mange tv-programmer der kører primetime, hvor det handler om, at stemme et andet menneske ud af fællesskabet. Dette gerne på snedig og ond vis.

Tankevækkende også hvor få programmer der egentlig handler om fællesskab, fællesskabsforståelse og det at give og løfte et fællesskab. At tage ansvar for dette.

Mange af de programmer hvor det handler om, at blive stemt ud, ses også som familieprogrammer og ungdomsprogrammer. Vi nyder i fællesskab, at se andre blive stemt ude af et fælleskab.

En tanke kunne være, om vi lærer vores børn, via disse udsendelser, at det er ok at stemme andre ud af fællesskabet. Ud af fællesskabet for egen vindings skyld.

Om de måske, de kære børn, well og os voksne, tager læringen fra programmerne med over i folkeskolen/hverdagen og stemmer klassekammerater ude via ”snedigt” spil.

For det gør man jo i disse programmer.

Hvor mange programmer mon der er på vores sendeflader, hvor det handler om, at eksludere et andet menneske for egen vindings skyld?

Hvor mange programmer eksisterer der med modsat fortegn? Altså hvor det handler om fællesskab og ansvar?

#kunfællesskabeterstærkereendmobning

#overvejdet

#considderthis

0 Read More

Mobning i dagens Danmark – Mobbebloggen 5

Godt nytår!

Januar 2020

Mobning i dagens Danmark.

Her start 2020 har der allerede været en del om mobning i medierne. Det startede allerede med Statsministerens nytårtale og så fra X-faktor, til aftenshowet, til morgenradio og ikke mindst DR Ultra. Godt og vigtigt at vi hele tiden har opmærksomheden på dette.

Vi er egentlig godt tilfredse med, at de ringer fra DR Ultra, og spørger os til råds i forhold til deres research. Vi har været “i luften” ca. 6 uger, og bliver nu fundet og søgt på.

I X faktor lærte vi, at de tre hovedrolleindehavere, Blachman, Ohland og Ankerstjerne blev overrasket over at mobning overhovedet findes i dag……
Fra Mobbehaandbogens synspunkt er det pænt chokerende og fraværende udtalelser fra tre iøvrigt skarpe og intelligente mennesker – men de er måske også et andet sted, end der hvor mobning foregår.

I de øvrige programmer handlede det om, at mange skoler mangler en ordentlig antimobbestrategi. Det ved vi her på www.mobbehåndbogen.dk, for det er netop det som er årsagen til, at vi er i verden.

Vi hjælper gerne skoler og institutioner i forhold til udvikling af sådanne planer. Vores erfaring er at man har et stykke papir der bliver støvet lidt af en gang i mellem, og så også taget frem når der er brug for dette. Oftest har dette “papir” fejlfokus og man sætter ind på individniveau i stedet for klasseniveau og ja…man glemmer helt og aldeles at støtte mobbeofferet.

0 Read More

Mit barn bliver mobbet – hvad kan jeg gøre?

Hvad gør jeg når mit barn bliver mobbet?

Det er et rigtigt svært spørgsmål og der er mange ting i spil.
Og mange ting du kan og skal gøre.
Det er præcis derfor Mobbehåndbogen.dk er sat i verden, netop for at hjælpe og bistå når man er ramt af dette uvæsen.

Her kommer et par handlemuligheder du kan foretage dig.
Det som der er vigtigt, er at du støtter og stoler på dit barn. Nogle gange kan et mobbeoffer være udsat for så modbydelige handlinger, at man ikke kan fatte det. Og endda nogle gange slå det hen med, at det er ren fantasi det der sker.

Vi har i Mobbehåndbogen kendskab til nogle vanvittige handlinger udført af andre mod mobbeofferet.
Så vanvittige at de er for ”skøre” til, at ramme avisernes forsider.

Så tro på dit barn! Hvis det virker for urealistisk, det dit barn fortæller, er det sandsynligvis sandt.

Endvidere kan børn have dårlig samvittighed i forhold til, at komme og fortælle derhjemme, at de bliver mobbet.

De tænker sådan her: ”jeg vil ikke tage mere af far og mors tid – det er jeg alligevel ikke værd”
Så giv plads for, at de ved det er ok, at komme og fortælle om deres oplevelser.

Man kan også bruge nogle af de forskellige mobbebarometre, som vi har udviklet. Her er der mulighed for det enkelte mobbeoffer, at ”score sig ind” på, hvor alvorligt det rent faktisk er.
Et mobbeoffer har ofte ikke ord for det, de bliver udsat for, og deres (vanvittige) dagligdag er for dem blevet hverdag.

Ved brug af barometret kan de helt fysisk pege på, hvad de bliver udsat for – og du kan som forældre handle ud fra dette.

Se her et eksempel fra et af vores barometre. Det barometer der hedder ”Offeret” Altså her hvor det enkelte mobbeoffer kan score sig ind.

Her er det et uddrag fra niveau 8, på en skala hvor 10 er det højeste…
Det er kun et uddrag, der er desværre endnu mere til:

Fysisk og psykisk vold kan forekomme. Hvis noget af følgende forekommer er det vigtigt at du siger det til de voksne. Uanset din egen alder.

Fysisk og psykisk vold er blandt andet:

Fysisk vold er blandt andet:

 • Slag
 • Lammere
 • Armvridere
 • Nivning
 • Voldsomme skub
 • Du får roller i forskellige spil hvor du udsættes for fysisk smerte, måske med en bold eller andet
 • Og sikkert mere

Psykisk vold er:

 • Udstødelse på de sociale medier
 • At blive gjort til grin på de sociale medier
 • At blive gjort til grin i klassen
 • Hærg på sms
 • Udelukkelse
 • Altid på tildelt dårlige ”roller”
 • Udelukkelse i gruppearbejde

Og sikkert meget mere

Ens hjerne fucker og man får virkelig dårlige og triste tanker og følelser. En tanke man kan være virkelig ked af at tænke kunne være:

”Tænk nu hvis de eneste i hele verden der holder af mig er min mor og far? Tænk nu hvis mit liv slet ikke har nogen betydning?”

Det der er så vigtigt at vide i forhold til mobning er, at der altid er en vej ud. Vi ved det i Mobbehåndbogen.dk – vi har set det igen og igen.

Det er ikke det samme som det er nemt, men vejen tilbage er der!

Vi ved det!

0 Read More

Mobbebloggen 3

Historier:

Fra tid til anden vil vi her også poste enkelte mobbehistorier. Vi har desværre alt for mange af disse historier. Historier de færreste kender, og de fleste ikke forstår, kan lade sig gøre.

 

Hvorfor poste så vilde historier?

Fordi vi husker dem og vi ønsker ikke at glemme dem. Men bruge dem som læring.

Læring for, at der nogle gange er en virkelighed der skal ændres, men også en læring om, at det er muligt at komme videre.

Fælles for disse historier er, at vi vælger at bruge han eller hun, om den det nu en gang er gået ud over. Sandheden er, at det kan være både det ene og det andet.

 

Efter flere års mobning blev han af tre af mobbeudøverne endelig en dag inviteret med til en leg. De legede, og han begyndte at tro, at hans helvede endelig var ovre.

Dagen sluttede af med, at de aftalte også at mødes dagen efter.

Glad gik han hjem og meddelte, at det nu måske endelig, var ved at være ovre al den ubehagelige tid i skolen.

Familien glædedes over nyheden, og forældrene turde næsten ikke tro på dette. Også disse havde haft det hårdt i den periode (2 år) hvor mobningen havde stået på.

Glad mødtes han med de andre 3 drenge, og de besluttede at tage i skoven. De susede rundt i skoven og havde det sjovt.

På et tidspunkt ville to af drengene grave et hul, og dette gik de i gang med. Fordi de var 4, gik det relativt hurtigt med, at få gravet et pænt stort hul.

Skubbet kom helt uventet. Latteren fra de andre gjorde ondt. Han landede på skulderen. Det gjorde ondt.

Om det var følelsen af, at blive forrådt, blive grint ad eller faldet i sig selv der gjorde mest ondt kunne han ikke lige sætte ord på.

Hvad der dernæst skete kan de færreste forestille sig.

Historien var kort i de lokale medier.

 

Vi mødte ham, mobbeofferet, ( i virksomheden bang-coaching.dk )  kort efter alt dette var sket. Vi mødte familien også.

Langsomt langsomt efter mange mange samtaler begyndte han, at genvinde lidt selvtillid. Dernæst lidt selvværd.

Over tid blev han glad for sig selv. I dag er han glad og har det godt.

Familien faldt til ro, og fik tro på at alt blev godt.

På mobbebarometres skala 1 til 10 hvor 10 er det værste, sprang vi her skalaen. Det har vi desværre oplevet et par gange.

Det uvirkelige bliver virkeligt.

Igen og igen oplever vi at der, uanset hvor hårdt det må være, er en vej tilbage.

#dereraltidenvejtilbage

#kunfællesskabeterstærkereendmobning

0 Read More

Mobbebloggen 2 – Mobbebarometret

MOBBEBAROMETRE

I mobbehåndbogen har vi udviklet en række barometre, der skal gøre det mere anskueligt, at finde ud af, hvor slem en aktuel mobbesituation faktisk er.

Mange taler om mobning og trivsel, og mange arbejder på godt og ondt med dette.

Men der findes ikke et redskab, til at score ind, hvor slemt det egentlig er for den som det går ud over. Og hvad der sker omkring det enkelte mobbeoffer.

Hvis omgivelserne tror på, hvad der bliver sagt, har de ofte ikke handlemulighederne eller viden om, hvad der skal gøres.

Derfor er barometrene blevet til. Et konkret redskab til dem der er i en mobbesituation.

Det er erfaringsbaseret, lavet og udviklet gennem 35 års arbejde med unge mennesker og deres forældre.

DER ER 6 BAROMETRE

Alle viser på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er værst, hvad der sker omkring den, der bliver mobbet. Se mere her

0 Read More

Mobbebloggen.

Dette er indlæg nr. 1. på mobbebloggen. Her på bloggen vil vi beskæftige os med forskellige aspekter af mobning og besvare spørgsmål vi måtte få.

Allerede her i vores etableringsfase, hvor vi har haft en mængde af materialer til gennemlæsning, får vi utrolig god feed back på dette. Barometrene giver præcis det fællessprog som vi havde håbet på, og de forskellige redskaber giver mening for mennesker der står i forskellige situationer i en mobbesag.

Enkelte kommentarer på baromtrene er blandt andet fra en lærer der skrev at hun nu endelig havde noget konkret at vise sin leder. Et mobbeoffer skrev tilbage at det var første gang at vedkommende kunne sætte ord på vedkommendes egen situation, ja og meget andet.

Af alt er vi blevet bedt om også at udvikle et trivselsbarometer da et sådan ikke eksisterer. Der eksisterer en række forskellige barometrer i forhold til trivsel, men ingen der beskriver hvad sådan helt konkret trivsel betyder i den enkelte klasse. Det arbejder vi på – og det er allerede på vej som redskab.

#kunfællesskabeterstærkereendmobning

0 Read More
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search